Een accu bevat chemicaliën: reviseer deze voorzichtig!
Een lood zuur accu bevat chemicaliën en er is dan ook enige voorzichtigheid geboden als u deze wilt reviseren. De platen van een lood zuur accu zijn gemaakt van lood en de vloeistof in de accu is een verdunde oplossing van zwavelzuur.
Hoewel de concentratie zwavelzuur in een accu heel gering is, betekent dit niet dat er niet voorzichtig moet mee omgegaan worden. Zwavelzuur is een gevaarlijke stof die onder meer brandwonden kan veroorzaken op de huid. Ook kledij kan door zwavelzuur aangetast worden.
Neem dus altijd voldoende voorzorgsmaatregelen als u van plan bent om te werken aan een accu!
Voorzorgsmaatregelen bij het reviseren van accu’s die chemicaliën bevatten
- Bescherm uzelf.
Reviseer een accu met chemicaliën altijd met beschermende kledij zoals een schort en handschoenen. Bescherm ook vooral uw ogen. U draagt bij het reviseren van een accu met chemicaliën best een veiligheidsbril met bescherming aan de voorkant en de zijkanten. Als het even kan, kies dan voor een volledige gelaatsbeschermer.
Rook niet in de buurt van lood zuur accu’s, vooral niet wanneer deze aan het opladen zijn. De gassen die de chemicaliën produceren tijdens het opladen van een accu zijn zeer ontvlambaar.
Reviseert u een accu die gevaarlijke chemicaliën bevat, doe dit dan altijd in een goed geventileerde en verlichte ruimte. Als de ruimte goed verlucht is, kunt u niet bevangen worden door giftige gassen en als de ruimte voldoende verlicht is, ziet u goed waar u mee bezig bent. Twee heel belangrijke aspecten bij het waarborgen van de veiligheid!
- Bescherm het milieu en de omgeving.
Doet uw accu het helemaal niet meer en kan u deze ook niet meer reviseren, gooi deze dan niet zomaar weg. Een lood zuur accu bevat de heel giftige stof lood en wordt beschouwd als gevaarlijk afval. Oude lood zuur accu’s weggooien is dus niet alleen heel schadelijk voor het milieu, maar als u hierbij betrapt wordt, staat u ook een fikse boete te wachten. Breng oude of beschadigde lood zuur accu’s dan ook altijd naar een containerpark bij u in de buurt, waar ze opgehaald zullen worden door gespecialiseerde firma’s.
Reviseer accu’s die gevaarlijke chemicaliën bevatten altijd in een veilige omgeving en zorg ervoor dat u hierbij alle nodige veiligheidsvoorschriften in acht neemt.
Zelf uw accu leren reviseren?
Als een accu het laat afweten of als deze niet goed meer werkt, dan kunt u met ons accu revisie programma leren hoe u deze weer voor de volle 100% aan de praat krijgt. Hierin bespreken we immers hoe u uw oude mobieltje, laptop, auto, tractie-accu, accu’s voor golfkarren, boten, vorkliften en tal van andere accu’s weer nieuw leven kan inblazen.
Accu’s reviseren is helemaal niet zo moeilijk als op het eerste gezicht zou lijken en u kan er heel wat geld mee besparen.
Meer weten? Bekijk dan zeker of ons Accu Revisie Programma iets voor u is!
2 replies to "Accu Reviseer Chemicaliën – Zaken Waar U Rekening Mee Moet Houden"
[…] het toevoegen van chemische additieven in de cellen van een lood zuur accu, lost het loodsulfaat dat zich op de platen heeft vastgezet, […]
[…] u chemische additieven toevoegt aan de elektrolytvloeistof, dan gaat het loodsulfaat dat zich op de loden platen heeft […]