Inhoudsopgave
Hoe u in 6 stappen met Epsom zout uw accu kunt reviseren
Heeft uw auto accu het begeven, dan hoeft u deze nog niet meteen te vervangen door een nieuwe lood zuur accu. Goed nieuws, toch? Een nieuwe lood zuur accu is op zich al niet goedkoop en als u deze ook nog eens in uw wagen moet laten plaatsen, dan bent u al gauw enkele honderden euro’s kwijt. Nieuwsgierig naar hoe u uw lood zuur accu op een heel eenvoudige manier weer aan de praat kunt krijgen? Lees dan vooral verder.
Wat is Epsom zout?
Epsom zout is de meer gebruikelijke naam voor het chemische product magnesiumsulfaat. Dit kan voor allerlei toepassingen gebruikt worden. Zowel in de geneeskunde, de voedingsindustrie als bij chemische toepassingen wordt er gebruik gemaakt van dit veelzijdige product.
In zijn watervrije vorm ziet magnesiumsulfaat eruit als een wit poeder en het is in deze vorm dat het product gebruikt wordt om uw lood zuur accu weer tot leven te wekken. Moeilijk? Helemaal niet! Speciale apparatuur nodig? Ook niet!
Het enige wat u u nodig heeft om uw lood zuur accu weer aan de praat te krijgen is gedistilleerd water, Epsom zout, zuiveringszout en een paar rubber handschoenen en eventueel een schort om uw handen en uw kledij te beschermen tegen het zwavelzuur in de accu.
Praktisch aan de slag met Epsom zout
Stap 1: Maak uw accu goed schoon. Verwijder hierbij alle vuil en viezigheid dat zich in de loop van de tijd op uw accu gevormd heeft. Hiermee vermijdt u dat er door geleiding kortsluiting ontstaat terwijl u aan de accu werkt.
Stap 2: Als uw accu goed schoon is, open dan de cellen van de accu. Vergeet hiervoor niet de rubber handschoenen aan te trekken. Het zwavelzuur dat zich in de vloeistof van de accu bevindt is immers een heel bijtende stof. Wees hierbij dus heel voorzichtig. Kunt u de cellen goed bereiken, giet de vloeistof waarin de loden platen van de accu zich bevinden dan uit in een speciaal daartoe voorzien reservoir.
Stap 3: Neem ongeveer 4 liter gedistilleerd water en voeg hier ongeveer 280 gram zuiveringszout aan toe. Giet dit zuiveringszout niet meteen in een keer bij het water, maar doe dit rustig aan terwijl u het mengsel zachtjes roert. Zo kan het zuiveringzout netjes in het water oplossen.
Stap 4: Giet deze oplossing nu in de cellen van de accu. Als de cellen vol zijn, sluit de accu dan weer en schud deze enkele keren heen en weer zodat de vloeistof zich makkelijk kan verspreiden en de cellen goed gereinigd worden. Hierna kunt u de deksels van de cellen weer openen en de vloeistof uit de cellen gieten.
Stap 5: Verwarm 4 liter gedistilleerd water en voeg hier een halve kilo Epsom zout aan toe. Vul de cellen tot aan de rand met deze oplossing en laat dit goed inwerken.
Stap 6: De accu is nu klaar om een eerste keer opgeladen te worden. Tijdens deze eerste oplading mag u de cellen van de accu nog niet sluiten zodat de druk die zich tijdens het opladen vormt kan ontsnappen. Als u de accu een eerste keer volledig opgeladen heeft, meet dan het voltage met een multimeter. Is de capaciteit van de accu optimaal, dan is uw missie geslaagd. Staat het voltage nog niet helemaal op punt, laad dan de accu nogmaals op en dit gedurende vierentwintig uur. Hou er wel rekening mee dat er zich tijdens dit hele proces waterstofgas kan vormen en dat dit gas uit de accu kan ontsnappen. Daarom is het belangrijk deze hele procedure uit te voeren in een goed geventileerde ruimte.
TIP: Bespaar honderden euro’s aan kosten voor accu’s
Het Accu Revisie Programma is een makkelijk te volgen stap-voor-stap systeem dat iedereen kan gebruiken om allerlei oude of lege accu’s te reviseren met slechts eenvoudige spullen die je waarschijnlijk al in huis hebt.
Als uw accu het laat afweten of als deze niet goed meer werkt, dan kunt u met het accu revisie programma leren hoe u deze weer voor de volle 100% aan de praat krijgt. Accu’s reviseren is helemaal niet zo moeilijk als op het eerste gezicht zou lijken en u kan er heel wat geld mee besparen.
Meer weten? Klik dan hier!