Inhoudsopgave
Alkalinebatterijen: hoe reviseer je oude batterijen?
Heel wat mensen gooien hun oude batterijen gewoon weg als deze het niet meer doen en kopen meteen nieuwe. Jammer, want nieuwe batterijen aankopen is een dure aangelegenheid en is vaak helemaal niet nodig. Oude batterijen kan je immers makkelijk zelf reviseren, zodat deze het weer een tijdje doen.
Als je dacht dat je hiervoor ingewikkelde apparatuur nodig hebt en dat dit een moeilijk proces is, dan zit je fout. Oude batterijen reviseren is helemaal niet zo moeilijk als het op het eerste gezicht lijkt. Met onze tips uit de rubriek ‘Hoe reviseer je oude batterijen?’ kan je je batterijen makkelijk zelf reviseren, zonder dat je hiervoor een specialist ter zake moet zijn.
Gooi jij ook je alkalinebatterijen meteen weg als deze het niet meer doen?
Je bent vast niet alleen. De meeste mensen weten helemaal niet dat je oude alkalinebatterijen perfect kan reviseren. Alkalinebatterijen zijn het soort batterijen die je in de meeste huishoudelijke toestellen terugvindt. In principe zijn alkalinebatterijen wegwerpbatterijen en kunnen deze makkelijk vervangen worden eens ze het laten afweten. In vergelijking met sommige andere batterijen zijn alkalinebatterijen helemaal niet zo duur.
Het reviseren van deze batterijen zal dan ook niet zo heel kostenbesparend zijn en eerlijkheidshalve willen we er ook aan toevoegen dat wanneer je een alkalinebatterij reviseert, je niet hoeft te verwachten dat deze het nog een hele tijd zal doen. Je moet het eerder zien als een ‘EHBO’-oplossing voor een batterij en een toestel. De batterij zal het nog wel een tiental minuutjes doen, maar op langer hoef je niet te rekenen. Toch is het interessant om zo veel mogelijk uit deze batterijen te halen.
2 methodes om je alkalinebatterijen weer aan de praat te krijgen
- Methode #1: Een batterijoplader gebruiken
Er bestaan in de handel speciale opladers voor alkalinebatterijen. Zo’n oplader is niet zo heel duur en je laadt er je oude batterijen makkelijk mee op.
- Methode #2: Een adapter van een smartphone gebruiken
Heb je geen oplader voor alkalinebatterijen, dan kan je hiervoor ook perfect een adapter van een smartphone gebruiken. Heb je de keuze uit verschillende adapters, neem dan deze met het laagste aantal ampère. Een adapter van ongeveer 50 tot 70 AMP is hiervoor het beste geschikt.
Praktisch ga je als volgt tewerk: je verbindt de positieve pool van de oplader met de positieve pool van de batterij en de negatieve pool van de oplader met de negatieve pool van de batterij. Het beste resultaat bereik je met korte stroomstoten. Sluit het circuit af en toe eens af, controleer het voltage en sluit het circuit weer aan.
Algemene tip:
Denk je dat je alkalinebatterij het snel zal begeven, dan wacht je beter niet om de batterij te reviseren tot deze helemaal leeg is. Hoe dieper de batterij ontladen is, hoe moeilijker het is om deze weer aan de praat te krijgen. Reviseer je oude batterijen: je portemonnee zal jou er dankbaar voor zijn!
Wil je weten hoe je een bepaald type batterij optimaal reviseert, kijk dan eens naar ons Accu Revisie Programma en kom tot in detail te weten hoe je dit het beste kan aanpakken.
1 Response to "Hoe Reviseer Je Oude Batterijen? Ontdek Hier 2 Methoden Die Je Zelf Makkelijk Kunt Toepassen"
[…] hergebruiken kan door batterijen te reviseren. Oude batterijen die het volledig laten afweten of beschadigde batterijen kan je met enkele […]